Oproep: Onderhoud aan het Oude Biltsche Meertje op 17 maart 2018

Op zaterdag 17 maart wordt door buurtbewoners / vrijwilligers, onderhoud gepleegd aan het Oude Biltsche Meertje (locatie: Klaphekweg / Gregoriuslaan, naast de Theresiaschool). Zij beginnen om 13.00 uur en willen stoppen om 16.00 uur. Tussentijds en zeker ook na afloop, is er gelegenheid om nader kennis te maken met elkaar en om gezellig wat te drinken (daar wordt voor gezorgd). Zij zien u graag, zaterdag 17 maart om 13.00 uur. Fijn als u zich wilt aanmelden, dat kan via e-mail: advangameren@ziggo.nl

Lees meer


De gemeente ruimt afgebroken takken door stormschade op

Tussen 29 januari en 9 februari laat de gemeente grote takken opruimen, die door de recente westerstorm van bomen zijn afgebroken en langs de openbare weg liggen. 

De opruimactie begint maandag 29 januari in Bilthoven-Noord. Aan het einde van die week hoopt de aannemer Bilthoven en De Bilt schoon te hebben. Vanaf maandag 5 februari zijn Maartensdijk, Groenekan, Hollandsche Rading en Westbroek aan de beurt.

Eenmalig
In sommige wijken is de stormschade aan bomen zo groot, dat besloten is om in de gehele gemeente eenmalig ook de langs de weg gedeponeerde takken van particuliere bomen op te ruimen. In andere situaties blijven eigenaren van bomen zelf verantwoordelijk voor het afvoeren van grof tuinafval.


Buitenbeter

Gemeente de Bilt is aangesloten bij Buitenbeter.nl zo kunt u snel en eenvoudig een probleem melden bij de gemeente, een aanrader!

"Zie je een probleem buiten op straat of in de buurt? Die lantaarnpaal nog steeds niet gerepareerd? Een vies bushokje, vuilniszakken ergens gedumpt of een fietspad met enorme gaten? Laat het snel en simpel weten met BuitenBeter.

Deze app helpt je om gemakkelijk problemen, irritaties en verbeteringen bekend te maken bij je gemeente. Gemeenten willen namelijk graag een schone, veilige en goede leefomgeving realiseren, voor jou. Daarvoor is jouw opmerkzaamheid en feedback zeer waardevol."
 

Lees meer


Zelf initiatief tot onderhoud van de bermen in Bilthoven Noord

Eén van onze leden roept op tot zelf initiatief voor het onderhoud van de bermen in Bilthoven Noord

De ‘profielen’ van veel lanen in Bilthoven Noord zijn heel bijzonder: Voortuin - haag of hek (haag is mooier) - de berm met gras en hierin grote laanbomen - en dan de bestrating in straatklinkers uitgevoerd. En aan de andere kant weer een berm enz. En dat alles in een royale maat.

Onderhoud door de gemeente is minimaal en daarom doen een aantal bewoners van de Zweerslaan dat nu zelf. De maanden maart en april zijn prima om met het onderhoud te beginnen. Met grashark vuil, takken en bladeren van de winterperiode weghalen. Zo nodig de kale plekken met graszaad inzaaien en wat korrelmest strooien voor de groei. Na het inzaaien is het wel goed om als bescherming van deze ingezaaide plekken, bamboestokken met afzetlint te plaatsen en in de groeiperiode het gras regelmatig te maaien.

Lees meer