Doe mee aan Burgernet

Wervingsweek Burgernet

Sinds vorig jaar is Burgernet operationeel in de gemeente De Bilt. Bijna 2500  mensen hebben zich al aangemeld. Omdat de veiligheid groter wordt als meer inwoners, ondernemers en werknemers van lokale bedrijven zich aansluiten, houden politie en gemeente van 17-23 september extra wervingsacties. Politieagenten en Buitengewoon Opsporingsambtenaren van de gemeente De Bilt gaan in de wervingsweek langs bij winkeliers en spreken inwoners op straat aan om hen te informeren en enthousiasmeren over Burgernet.  Doet u ook mee?

Doe mee aan Burgernet

Uitkijken naar verdachten? Meehelpen vermisten terug te vinden? Dat kan door mee te doen aan Burgernet. Samen maken we het veiliger!

Stel dat uw vader, moeder, kind of buurmeisje vermist wordt. Om welke reden dan ook. Stelt u zich vervolgens eens voor dat binnen een paar minuten honderden mensen in uw omgeving u en de politie helpen om uit te kijken naar uw dierbare. En hem of haar snel terugvinden. Of stel dat er bij u ingebroken wordt en de inbreker ontkomt? Als u het signalement van de dader via 112 aan de politie kunt doorgeven, dan kan de politie direct honderden mensen – Burgernetdeelnemers – in de omgeving vragen mee uit te kijken naar de dader. U heeft een veel grotere kans dat de dader snel gepakt wordt en u uw spullen terugkrijgt.

Wat is Burgernet?
Burgernet is een telefonisch netwerk van politie, gemeente en burgers. Deelnemers aan Burgernet krijgen een bericht via hun telefoon als de politie op zoek is naar een verdachte van een misdrijf of een vermist persoon. Zie u iemand die aan het doorgegeven signalement voldoet? Dan belt u het gratis Burgernettelefoonnummer dat direct uitkomt in de meldkamer van de politie. Zo werken wij samen aan veiligheid.

Aanmelden en meer informatie
Iedereen van 16 jaar en ouder kan zich aanmelden via www.burgernet.nl. Dit kan naast op uw woonadres ook op uw werkadres. U kunt zelf aangeven op welke tijdstippen u wel en juist niet bereikbaar wilt zin. Deelname is gratis.

Mocht u nog vragen hebben nadat u de informatie op de website van Burgernet heeft gelezen dan kunt u contact opnemen met de gemeente, Linda van den Noort, via tel: (030) 2289 157 of email: noortl@debilt.nl.