Politie organiseert 'Blauwe Twitteravond' op 10 april a.s.

Hieronder volgt een korte uitleg van de Blauwe Twitteravond:

Via twitter worden twittervolgers gevraagd om zich aan te melden voor de BlauweTwitterAvond op 10 april van 17u-21u. Gezamenlijk met de deelnemers wordt deze dienst geopend met een uitgebreide briefing. Tijdens de briefing staan “verdachte situaties” en natuurlijk de actuele criminaliteitsontwikkeling centraal. Deelnemers ontvangen dan ook een soort dienstopdracht met daarin een omschrijving van de wijk waarin ze zullen “surveilleren” en het criminaliteitsbeeld in de specifieke wijk. Deelnemers kunnen zich via twitter aanmelden, door het account @PolitieDeBilt te berichten over zijn/haar deelname.

De deelnemers gaan vervolgens in een eigen auto of fiets (of lopend) de straat op, op zoek naar verdachte situaties. Die situaties kunnen ze melden via twitter, waarop de politie onmiddellijk reageert. De dienst wordt gesloten met een debriefing waarin uitgelegd wordt dat dergelijke situaties normaliter via 112 gemeld moeten worden.

Wellicht dat het programma wat zal afwijken van bovenstaande, maar voor nu voldoende informatie.
De politie is overigens nog vooral op zoek naar deelnemers in de dorpskernen Groenekan, Westbroek en Hollandsche Rading. Als u daar ook mensen kent die hier graag aan deelnemen, promoot deze avond dan vooral.
Voor vragen kunt u onderstaande contactpersoon uiteraard bellen, e-mailen of natuurlijk twitteren!
Henk Wiesenekker
Politiekundige bachelor
Groepchef Politie | Midden-Nederland | Binnensticht | Wijkteam De Bilt
Hessenweg 194 D, 3731 JN De Bilt
Postbus 514, 3700 AM Zeist
M 06 13708208
T 088 167 91 64
Twitter @PolitieDeBilt