Meld je nu aan als lid van BBN. Klik hier.

"EVEN BIJPRATEN" - januari 2014

Wordt 2014  dan het jaar van het bestemmingsplan Bilthoven Noord? Het voorontwerp bestemmingsplan Rembrandtlaan ligt ter visie. Langzamerhand zijn de contouren van het nieuwe centrum zichtbaar, maar er moet nog veel gebeuren. En vers van de pers: het winkelcentrum De Kwinkelier is verkocht aan een andere ontwikkelaar.
Kortom, genoeg redenen om weer "even bij te praten" met de volgende onderwerpen:

 • Bestemmingsplan Bilthoven Noord: nog steeds niet vastgesteld
 • Voorontwerp bestemmingsplan Rembrandtlaan: bezwaar tegen bouwhoogtes
 • Centrumplan:
  - Onveilige situaties op rotonde bij station
  - Aanleg tweede tunnel en nieuwe stationstoegang op schema
  - Herinrichting en nieuwbouw Vinkenplein e.o.: concretisering plannen in gang gezet
  - Julianalaan / Nachtegaallaan: herinrichting in voorjaar gereed
  - De Kwinkelier: gaat het nu toch echt gebeuren?
  - Winkelcentrum Koperwieklaan: nieuwe eigenaar, fysiotherapeut naar de Julianalaan

Lees meer


ProRail start bouw fiets- en voetgangerspassage Bilthoven

ProRail en de gemeente De Bilt gaan, direct na de opening van de autotunnel van afgelopen zaterdag, door met de bouw van een langzaamverkeerpassage onder het spoor aan de Soestdijkseweg. De eerste paal voor de fundering is inmiddels gelegd. Eind mei 2014 zal het dek van de tunnel er bovenop worden geschoven. Medio 2015 moet de tunnel klaar zijn voor gebruik.

Hiervoor zijn grootschalige werkzaamheden gepland in de herfstvakantie die vanaf maandagochtend 21 oktober 01.00 uur tot en met vrijdagochtend 25 oktober 02.00 uur tijdens de 100-urige treinvrije periode plaatsvinden. Verdere informatie hierover treft u aan in het persbericht.


Soestdijkseweg vanaf 30 september voor 2 weken afgesloten

In bijgaand persbericht over de Soestdijkseweg staat een fout over de route die fietsers dienen te volgen tijdens de afsluiting van de Soestdijkseweg van 30 september t/m 12 oktober.

Fietsers kunnen gedurende deze periode namelijk WEL gebruik blijven maken van de huidige overweg. Alleen tijdens de 100-urige buitendienststelling (vindt plaats tussen 21 en 24 oktober, in de herfstvakantie dus) worden fietsers omgeleid via De Leijen of kunnen ze gebruik maken van de tunnel bij de Klaphekweg. Na deze buitendienststelling is de overgang voor fietsers wel met tien meter verschoven.

 


Realisatie nieuwe stationsgebied dichterbij, maar er is nog veel werk te verzetten...

ProRail nodigt u namens het bouwteam Bilthoven graag uit voor een informatieavond op dinsdag 17 september a.s. van 19.30 uur tot 21.30 uur in Het Nieuwe Lyceum, Jan Steenlaan 38 in Bilthoven, om u bij te praten over de vervolgstappen in de ontvlechting van het auto- en treinverkeer bij het nieuwe stationsgebied.

Voor meer informatie verwijzen wij graag naar het programma van deze avond.