Extra tijdelijke sociale huurwoningen in het Biltsche Meertje

Om de druk op de woningmarkt te verlichten gaat de gemeente De Bilt samen met Woonstichting SSW volgend jaar 50 tijdelijke sociale huurwoningen realiseren.

Het gaat om woningen voor een mix van woningzoekenden: starters, statushouders en spoedzoekers. De druk op de sociale woningmarkt in de regio Utrecht is hoog. De gemiddelde wachttijd voor een sociale huurwoning in de gemeente De Bilt voor regulier woningzoekenden is ruim 9 jaar. Daarnaast heeft de gemeente De Bilt een taakstelling om statushouders te huisvesten.

Brief aan de bewoners (pdf).

Brief van de gemeente (pdf).

Vervolg brief incl business case (pdf).

Bron en meer informatie: https://debilt.nl/nieuws/detail/extra-tijdelijke-sociale-huurwoningen-in-de-bilt-1/

Lees meer


Straatverlichting - laatste stand van zaken

Straatverlichting

Het beheer van de openbare verlichting in Bilthoven is sinds dit voorjaar in handen van de gemeente zelf.

Er zijn eisen vastgesteld in de raad waar de openbare verlichting aan moet voldoen. Op dit moment heeft de gemeente een externe deskundige opdracht gegeven om in Noord metingen te verrichten om vast te stellen of de huidige verlichting aan de eisen voldoet. Er zullen de komende weken 3 keer 's nachts metingen worden gedaan, waarin de zichtsterkte wordt bepaald. Om deze metingen te kunnen doen,  moeten de nachten lang genoeg zijn. Dit is nu bijna het geval. Vervolgens wordt bekeken waar er aanpassingen nodig zijn en zal er budget worden aangevraagd om die aanpassingen door te voeren.

Het overzicht dat BBN in 2014 aan de gemeente heeft verstrekt, n.a.v de destijds gehouden enquête over de straatverlichting, zal hierin worden meegenomen.

Zodra de metingen en de vervolgacties openbaar en bekend zijn, zal dit bekend worden gemaakt in onze volgende nieuwsbrief.


Opknapmiddag (oude) Biltsche Meertje 15 oktober 2016

Opknapmiddag Oude Biltsche meertje

Op zaterdag 15 oktober 2016 van 14.00 uur tot 17.00 uur wordt er op initiatief van een aantal buurtbewoners en/of hondenbezitters weer flink gesnoeid bij het Oude Biltsche Meertje. Alle hulp is welkom. Graag snoeimateriaal zelf meenemen.
Waar: Bij de ingang van het park (Klaphekweg/Gregoriuslaan)
Voor een hapje en drankje na het gedane werk wordt gezorgd. 
Voor meer informatie: uitnodiging


Buitenbeter

Gemeente de Bilt is aangesloten bij Buitenbeter.nl zo kunt u snel en eenvoudig een probleem melden bij de gemeente, een aanrader!

"Zie je een probleem buiten op straat of in de buurt? Die lantaarnpaal nog steeds niet gerepareerd? Een vies bushokje, vuilniszakken ergens gedumpt of een fietspad met enorme gaten? Laat het snel en simpel weten met BuitenBeter.

Deze app helpt je om gemakkelijk problemen, irritaties en verbeteringen bekend te maken bij je gemeente. Gemeenten willen namelijk graag een schone, veilige en goede leefomgeving realiseren, voor jou. Daarvoor is jouw opmerkzaamheid en feedback zeer waardevol."
 

Lees meer