rondje-bilthoven-230506-mb85923-mel-boas-1920x700

Veiligheid

Veiligheid en een veilig gevoel zijn basisvereisten om prettig te kunnen wonen en leven. De Bewonersvereniging Bilthoven-Noord wil daarom dat de buurt een veilige plek is voor jong en oud.


img-1852
 

Inbraakpreventie

De Bewonersvereniging Bilthoven-Noord onderhoudt contact met de wijkagent. Op zijn pagina is relevante informatie te vinden. Uiteraard is een inbraak nooit helemaal te voorkomen, maar je kunt veel doen om het een inbreker extra moeilijk te maken. Hier vind je de beste tips op een rij.

 

Buurtpreventie app

Op initiatief van de Bewonersvereniging Bilthoven Noord zijn er 10 jaar geleden buurtpreventie-apps opgezet. Met deze apps houden alle bewoners samen een oogje in het zeil in onze wijk. Wij hebben een overzicht van deze whatsappgroepen. Neem hier contact op voor meer informatie. We beantwoorden ook graag al je vragen.

140105-m81-5185-mel-boas
rondje-bilthoven-230506-mb85923-mel-boas-1

AED’s in de wijk

Dankzij een crowdfundingsactie van BBN en eigenaren die bereid waren om hun AED buiten op te hangen is er 24/7 overal in Bilthoven-Noord binnen een straal van 500 meter een AED beschikbaar. Voor een overzichtskaart klik hier. Er is geen overzicht met de exacte locaties van de AED’s in Bilthoven-Noord, zie hiervoor de toelichting.


Bel in het geval van een hartstilstand altijd direct 112, zet uw telefoon op de speaker en volg de instructies van de meldkamer. In de meeste gevallen start u direct met reanimeren totdat er iemand met een AED is gearriveerd.

 

 

Burgerhulpverlening

Elke seconde telt bij een hartstilstand. In samenwerking met Rode Kruis organiseert BBN in het voor- en najaar reanimatiecursussen in de Woudkapel. Onder begeleiding van een instructeur leert u hoe je een hartstilstand herkent en wat je moet doen als iemand bewusteloos is. In slechts 4 uur leert u reanimeren en een AED te bedienen.
Kijk hier als je meer wilt weten over AED-cursussen of om jezelf aan te melden.

training-aed

Contact

Bewonersvereniging Bilthoven-Noord 

ofni.[antispam].@bilthovennoord.nl

Lid worden?

Samen bereiken we meer. Word lid en denk mee over de leefomgeving!