Oproep initiatiefgroep Zorgzame wijk

Geplaatst op 09-06-2024  -  Categorie: Leefomgeving  -  Auteur: Ina

In de recente Algemene Ledenvergadering hield Willem Vrakking een gloedvol pleidooi om ons als wijk zelf actief in te zetten voor een zorgzame gemeenschap. Er zijn in ons land al talloze succesvolle voorbeelden van bewonersinitiatieven om hieraan te werken. De trendlijnen en doembeelden rond de vergrijzing (veel zorgvraag bij een tekortschietend aanbod) zijn bij de meesten van ons wel bekend. In onze buurt is dat niet anders.

BBN heeft een Initiatiefgroep ingesteld die zal gaan onderzoeken hoe we zelf een zorgzame gemeenschap kunnen vormen in Bilthoven-Noord. De groep wordt in eerste instantie getrokken door Willem Vrakking en zal op onderzoek uitgaan bij de verschillende generaties buurtgenoten om vragen, noden, wensen en ideeën te verzamelen en deze rapporteren aan BBN en alle andere buurtgenoten door publicaties op de BBN-website en in de Vierklank. Hierna zullen in overleg met de gemeente en derden concrete plannen worden ontwikkeld.

De Initiatiefgroep zal starten op een nog nader te bepalen dagdeel in de Tuinkamer in de Pastorie van de OLV-kerk. Deze Tuinkamer is inmiddels elke woensdagochtend van 10 – 12 een buurtkamer waar iedereen uit onze buurt welkom is voor een kopje koffie of thee en een prettig gesprek.

Er is nog plaats in de Initiatiefgroep voor wie zich actief voor dit thema wil inzetten. Mail of bel met BBN of direct met Willem Vrakking op wvrakking@mac.com of 06-53217696.


Contact

Bewonersvereniging Bilthoven-Noord 

ofni.[antispam].@bilthovennoord.nl

Lid worden?

Samen bereiken we meer. Word lid en denk mee over de leefomgeving!