Rondje Bilthoven 230506 MB85923 Mel Boas

Veiligheid

Veiligheid en een veilig gevoel zijn basisvereisten om prettig te kunnen wonen en leven. De Bewonersvereniging Bilthoven Noord wil daarom dat de buurt een veilige plek is voor jong en oud.

Inbraakpreventie

De Bewonersvereniging Bilthoven Noord onderhoudt contact met de wijkagent. Op zijn pagina is relevante informatie te vinden. Uiteraard is een inbraak nooit helemaal te voorkomen, maar je kunt veel doen om het een inbreker extra moeilijk te maken. Hier vind je de beste tips op een rij.

IMG 1852

Buurtpreventie app

Op initiatief van de Bewonersvereniging Bilthoven Noord zijn er 10 jaar geleden buurtpreventie-apps opgezet. Met deze apps houden alle bewoners samen een oogje in het zeil in onze wijk. Wij hebben een overzicht van deze whatsappgroepen. Neem hier contact op voor meer informatie. We beantwoorden ook graag al je vragen.

140105 M81 5185 Mel Boas

AED’s in de wijk

Dankzij een crowdfundingsactie van BBN en eigenaren die bereid waren om hun AED buiten op te hangen, is er in Bilthoven Noord binnen een straal van 500 meter een AED 24/7 beschikbaar. Voor een overzicht klik hier.

Bel in het geval van een hartstilstand altijd direct 112, zet uw telefoon op de speaker en volg de instructies van de ambulancedienst, in de meeste gevallen start u direct met reanimeren totdat er iemand met een AED is gearriveerd.

Er is geen overzichtskaart met de exacte locaties van de AED’s in Bilthoven Noord beschikbaar, zie hiervoor de toelichting.

Lees meer
Rondje Bilthoven 230506 MB85923 Mel Boas

Burgerhulpverlening

Elke seconde telt bij een hartstilstand. In samenwerking met Rode Kruis organiseert BBN in het voor- en najaar reanimatiecursussen in de Woudkapel. Onder begeleiding van een instructeur leert u hoe je een hartstilstand herkent en wat je moet doen als iemand bewusteloos is. In slechts 4 uur leert u reanimeren en een AED te bedienen.

Kijk hier als je meer wilt weten over AED-cursussen of om jezelf aan te melden.

Training AED

Overleg met Fivoor

In het voormalig klooster op bedrijvenpark Berg en Bosch is behandelcentrum Wier Kliniek Open gevestigd. Wier is onderdeel van Fivoor. In het centrum worden mensen begeleid met een lichte verstandelijke beperking, psychiatrische stoornis en/of gedragsproblemen. Wier is een open kliniek en dus kunnen de patiënten tussen 7 uur ’s ochtends en 10 uur ’s avonds zelfstandig naar buiten. Om ervoor te zorgen dat dit voor iedereen op een veilige en prettige manier gebeurt, hebben wij als Bewonersvereniging regelmatig contact met Fivoor. Kijk hier als je meer wilt weten over Fivoor.

Wil je iets vragen of melden over de veiligheid in onze buurt? Neem dan gerust contact met ons op!

Fivoor Klooster Berg En Bosch 220103 M853534 Mel Boas